Alaşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alaşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinde Başöğretmenliği kabul edilişinin yıldönümünde 'Öğretmenler Günü' kutlandı.

Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezinde yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliğinde Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan çalışmalar ortama renk kattı.
Yapılan kutlama etkinliğine; Alaşehir İlçe Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen olduğu 24 Kasım 1928'te, Ülkemizde 1981 Atatürk Yılı'nda Kenan Evren tarafından Öğretmenler Günü olarak ilan edilmesi ile kutlamalar yapılmaya başlanıldı.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş günün anlamı ve önemini belirten konuşmasında; ''Öğretmenliğin ne demek? Olduğunu bilmeyenler, Öğretmenleri sınıflarına girip, sınıflarında sadece kendi alanlarındaki bilgilerin verildiğini zannederler.  Evet bu doğrudur. Öğretmen bununla yetinmez, Öğrencilerine bir ışık, bir ümit, bir uyanış verir.  Bunu yaparken en önemli aracı da Öğretmenin şahsiyetidir. Hayatta hiçbir şey, hiçbir kitap, hiçbir teknoloji öğretmenin şahsiyetinin yerini tutamaz.

Öğretmen Vardır.
Müfredattan, sistemden, bilgiden önce Öğretmen vardır. Öğretmenin şahsiyeti vardır. Öğretmenin şahsiyeti; kıyafetinden, adım atışına, ses tonundan, dil ve üslubuna, kültüründen, adalet ve eşitlik duygusuna kadar her tavrıdır. Yani duruşu ve karizmasıdır. Öğretmen bir sanatkardır, okuduklarını düşündüklerini, anlattıklarını bizzat hisseder. Hissetmelidir! Bunu hissederken heyecan duyar.  Hayaller kurar.  Verdiği her bilginin sonradan Öğrencinin hayatını tesir edeceğini, Öğrencide bir örnek oluşturacağının farkındadır. Sınıfına giren Öğretmen şunu iyi bilir, karşısında 20-30 kişilik bir sınıf değil 20-30 ayrı birey vardır. Sınıf bir yığın öğrenci değil, içinde anlaşılmaya, takdir edilmeye, sevilmeye muhtaç tek tek öğrencilerin bulunduğu bir ortamdır. Sınıf adeta bir gül bahçesidir. Öğretmen Gül yetiştiren mahsus bir heves ile Öğrencisi ile ilgilenir. İlgilenmelidir!'' dedi. 
Güneş konuşmasının sonunda; Hatice Kültür'ün şiirini okudu.

Öğretmenim...
Ben bir gülüm, sen bahçıvan;
Çok açarsam, eser senin,
Mis kokarsam, eser senin.
Ama bir de soldurursan,
Günah senin, günah senin, 
Öğretmenim…

Ben tohumum, çiftçi sensin,
Çok sularsan, ürün senin,
Bol olursam, verim senin.
Ama bir de çürütürsen;
Hata senin, hata senin,
Öğretmenim…

Ben elmasım, sarraf sensin;
Pırlantaysam, emek senin,
Parlıyorsam, yaldız senin.
Ama bir de parçalarsan,
Kırık senin, kırık senin,
Öğretmenim…

Ben boş defter, kalem sensin;
Doğru yazsan, yarın senin,
Güzel yazsan, ikbal senin.
Ama bir de karalarsan;
Vicdan senin, vicdan senin,
Öğretmenim…

Ben öğrenci, sen öğretmen;
Barışırsam, hüner senin,
Kazanırsam, zafer senin.
Ama bir de kaybedersem;
Yok diyecek başka sözüm,
Yorum senin, yorum senin,
Öğretmenim…                  
İlçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmen ve Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri büyük beğeni topladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saruhanlı’da Özel Yeni Akademi Kişisel Gelişim Merkezi kursu açıldıÖnceki Haber

Saruhanlı’da Özel Yeni Akademi Kişisel G...

Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneğinden  Başkan Çerçi'ye ziyaretSonraki Haber

Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Der...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar