Spilos Dağcılarından Türkmen Şelalesi'ne Doğa Yürüyüşü
GÜNDEMSpilos Dağcılık&Trekking Kulübü, Manisa’nın ve Ege’nin görülmeye değer en güzel yerlerinden biri olan Türkmen Şelalesi’ne doğa yürüyüşü düzenledi.
Spilos Dağcılık&Trekking Kulübü, Manisa’nın ve Ege’nin görülmeye değer en güzel yerlerinden biri olan Türkmen Şelalesi’ne doğa yürüyüşü düzenleyerek,Şelalenin yakın çevresinin adeta bir çöplüğe andırması, doğaseverlerde üzüntü yarattı.
Manisa Spilos Dağcılık&Trekking Kulübü Başkanı Mehmet Güllüpunar, “Etkinliğe başlamadan önce tüm katılımcıların ateş ölçümü ve HES kodu sorgulamaları yapılıyor. Ayrıca fiziki mesafe kurallarına ve temizliğe azami dikkat ediliyor. Maskesi olmayanlara maske veriliyor.
Yaklaşık 25 metre yüksekten, iki koldan etrafa köpüklerini saçarak büyük bir gürültü ile akan Türkmen Şelalesi Manisa’nın ve Ege’nin görülmeye değer en güzel yerlerinden biridir.Başkan Güllüpunar ''Böyle bir güzelliğe ulaşabilmek için Manisa’ya yaklaşık 30 km mesafede bulunan Türkmen Köyü’ne kadar araçla gelmeniz oradan da 1.5 saatlik bir yürüyüşle şelaleye ulaşmanız gerekir. Şelale’nin hemen altındaki taş ocaklarına kadar yeni açılan stabilize yoldan aracınızla gelme durumunuz da var.
Ayrıca Şelaleye Menemen’in Çukurköy ve Aliağa’nın Karakuzu Köylerinden de gelinebilir''.Şelaleye nasıl ulaşılacağı hakkında bilgiler verdi.
Doğanın Tahrib Edilmesi
Başkan Güllüpunar ''Türkmen Köyünden başlatmış oldukları yürüyüşe şelalenin karşısındaki patikalardan devam ettiklerini bu esnada Şelalenin yakınındaki taş ocaklarının bu doğa harikası olan bölgeye hiç yakışmamıştı. Gittiğimiz birçok yerde karşılaştığımız manzara burada da karşımızdaydı. Doğanın tahribatı ve çevrenin kirliliği. Şelalenin yakın çevresi adeta çöplüğü andırıyordu. Etrafa atılmış olan pet şişeler, teneke kutular, naylon poşetler, bira şişeleri, kağıtlar, karton kutular vb. Doğanın acımasızca tahrip edilmesi, çevrenin böylesine kirletilmesi uygar bir toplum olma yolunda ilerlemede bir arpa boyu bile yol almayışımızın bir göstergesi olsa gerek,
Biz toplum olarak doğanın ve çevrenin korunmasına, temizliğine gereken özeni ve duyarlılığı ne zaman göstereceğiz? Böyle bir kültürü ne zaman nasıl oluşturup içselleştireceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize doğa sevgisi ve çevre bilincini neden veremiyoruz? Toplumu bu konuda neden bilinçlendirip, duyarlı hale getiremiyoruz?
Okullarımızda daha ana sınıfından başlayıp eğitimin her kademesinde “Doğa ve Çevre Bilgisi” derslerini neden zorunlu okutmuyoruz. Soruları hep yanıtsız kaldı''Düşücelerini belirtti.
Yapmış Oldukları Yürüyüşün Nasıl Geçtğini Anlatarak...
Şelalenin altındaki susuz çaydan geçtik. Hafif bir tırmanışla şelaleyi tam da karşıdan gören ve şelaleye oldukça yakın bir yerde mola verdik. Yürüyüşe buradan devamla şelalenin tam dibindeki patikadan biraz da suya batarak şelalenin başındaki yeşil alana geldik. Burada yaklaşık bir saatlik öğle yemeği molası verdik.
Her etkinlikte olduğu gibi, dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, en güzel örnekleri yaşandı. Kısacası gün boyunca doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşadık. Ciğerlerimiz temiz hava ile doldu. Haftada bir gün bile olsa yaşadığımız kentin, gürültüsünden, kirliliğinden, stresinden uzaklaşmış olduk.
Şelaleden sonra farklı bir rotadan yürüyerek etkinliğimizi Türkmen Köyünde bitirdik. Spilos Dağcılık&Trekking 29.011.2020 Pazar günü Mevlevihane-Komando Çeşmesi Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirecek. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmaları gerektiğini'Söyledi.
İlginizi Çekebilir