© MANiSA TV 2020

MCBÜ Demirci Eğitim Fakültesi'nin Bilimsel Araştırma Altyapı Projesi Çalışması'na Destek

(MCBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin’in Projesini Yürütücüsü olduğu “3 Boyutlu (3D) Yazıcı Destekli Proje Uygulamalarının Öğretmen Adaylarının Bilimsel Yaratıcılık Düzeyleriyle Materyal Geliştirmeye Yönelik Öz Yeterlilik İnançları Üzerindeki Etkisi” konulu Bilimsel Alt yapı Projesi çalışması onaylandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi(MCBÜ)  Demirci  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin’in Proje Yürütücüsü olduğu “3 Boyutlu (3D) Yazıcı Destekli Proje Uygulamalarının Öğretmen Adaylarının Bilimsel Yaratıcılık Düzeyleriyle Materyal Geliştirmeye Yönelik Öz Yeterlilik İnançları Üzerindeki Etkisi” konulu

Bilimsel Alt yapı Projesine, MCBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından Yüz on bir bin altmış bir lira doksan kuruşluk (111.061,90 TL) destek sağlandı.

Laboratuvar Kullanımı Sunulacak:

Altyapı projesi kapsamında Ar-Ge amaçlı kullanmak üzere üç boyutlu profesyonel yazıcı, laboratuvarda öğretmen yetiştirme amaçlı 3D yazıcılar, üç boyutlu tarama teknolojisi, multimedya stüdyo amaçlı prodüksiyon teknolojilerine destek sağlanan. İleri öğretim teknolojileri ve eğitsel/deneysel materyal tasarımına yönelik bu ürünler Eğitim Fakültesi bünyesinde fen öğretimi laboratuvarı, fizik laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı ve altyapısı kurulum sürecinde olan STEM ve Eğitsel Materyal Tasarım – İnovasyon laboratuvarlarında kullanıma sunulacağı öğrenildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci  Eğitim Fakültesi’nden yapılan açıklamalarda;

“Eğitim Fakültesine sağlanan altyapı projesi desteği ile Endüstri 4.0 tabanlı ileri eğitim teknolojilerine yönelik eğitimde dijital dönüşüm hedeflenmektedir. Alt yapı projesi kapsamında fakülteye makine/teçhizatlar kazandırılmasının ötesinde öğretmenlere ve öğretmen adaylarına yönelik 3D yazıcı destekli bilimsel yaratıcılık ve proje tabanlı atölye uygulamaları, 3 boyutlu eğitsel ve laboratuvar materyali tasarlama, tersine mühendislik uygulamaları, bilimsel-eğitsel materyal tasarlamaya yönelik teknoloji ve inovasyon yönetimi, bilgisayar destekli görsel tasarım eğitimi, 3 boyutlu modellemeye yönelik yazılım desteği, üç boyutlu materyal destekli bilim/fen eğitimi öğretim paketlerinin ve endüstriyel tasarım ürünlerinin geliştirilmesi, eğitsel belgesel yapımı gibi Endüstri 4.0 odaklı ileri eğitim teknolojilerine yönelik eğitimlerin verilmesi hedeflenmektedir.

Üç yıl sürmesi planlanan altyapı projesi sürecinde Eğitim Fakültesi paydaşlarının yanı sıra önemli bir eğitim kentimiz olan Demirci’de fakülte-okul işbirliklerinin geliştirilmesi ve ileri eğitim teknolojilerinin eğitime entegrasyonun sağlanması bağlamında çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır. Proje sonunda atölyelerde 3D yazıcı destekli bilimsel/eğitsel materyallerin tasarım projeleri sergilenecek olup, aynı zamanda eğitim-öğretim ortamlarında uygulama ve değerlendirme süreçlerinde ulaşılan çıktılar öğretmenler ve öğrencilerle paylaşılacaktır.

Bu kapsamda, proje sonunda 3D destekli bilimsel/eğitsel materyallere yönelik bilim şenliği ve taşradaki okullara yönelik dijital ortamda sanal fuar düzenlenmesi planlanmakta'' olduğu belirtildi.

Amaçlarının Örnek Alınacak bir Kampüs olması;

Pandemiye rağmen Eğitim Fakültesinde tüm hızıyla altyapı olanaklarının geliştirilmeye çalışıldığı bu tür projelerle fakültenin 21.yy’ın yeni nesil eğitim modellerinde örnek alınabilecek entegre bir eğitim kampüsü haline getirilerek bölgesel ölçekte lokomotif bir eğitim kurumu olmasının planlandığını vurgulayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇETİN sürdürülebilir stratejik planlama ve yenilikçi altyapı projelerinin devamının geleceğini söyledi.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet ATAÇ’ın vizyoner liderliğinde ilk temelleri atılan altyapı çalışmaları kapsamında Eğitim Girişimciliği ArGe ve İnovasyon Ekosistemi, Gözlemevi, Butik Bilim Merkezi, Dijital Eğitsel Yapım Stüdyosu, Toplum 5.0 Öğretmen Eğitimi İnovasyon laboratuvarı gibi ülkemiz adına Eğitim Fakülteleri arasında ilkleri barındıran altyapıların yakın zamanda hayata geçirilmesi planlandığı bilgilerinide verdi.

Ayrıca Akıllı Kütüphane'de de Sona gelindi.

Eğitim Fakültesi kampüs alanında hayırsever işadamı Özgen İZMİROĞLU’nun öncülüğünde yapımı devam eden İzmiroğlu Kültür Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Akıllı Kütüphanenin tamamlanmasında sona yaklaşıldığı belirten Prof. Ahmet ÇETİN eğitime yapılan katma değeri yüksek bu tür yatırımlar için eğitim camiası adına hayırseverimize teşekkürlerini ifade ettiğini belirterek . ” projeler geliştirerek akademinin öncü rolüne katkı sağlayan fakültemiz öğretim elemanlarına tebrik ve teşekkürlerimi  iletiyorum”ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER