© MANiSA TV 2020

Manisa’da 2020-2021 İkinci Dönem Eğitim-Öğretimi Başladı

Covid-19 Salgını Sonucu Yurt Genelinde Ara Verilen Eğitim-Öğretim 15 Şubat itibariyle, Eğitime Geçildi.

Salgın koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde okullar açıldı.Manisa’da 91 Anaokulunda 6 bin 500 öğrenci, 262 İlkokulda 10 bin 778 öğrenci ve 74 Ortaokulda 8 bin 390 öğrenci ile yüz yüze eğitime geçildi.

1 Mart’tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un verdiği bilgiler neticesinde hangi okulların açılacağı, hangi kademelerin açılacağı noktasında Valilik bünyesinde oluşturulan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bazı belde okulları, bazı köy okullarımızı açtık. 2014 yılında büyükşehir olmadan önce köy olan mahallelerimiz ile o zaman belde iken bugün mahalle olan ama nüfusu seyrek olan okullarımızın açılması kararı almıştık.

Bunu da ilçelerimize gönderdik. Bu kararlar çerçevesinde Manisa genelinde köy ve beldeki 91 özel ve resmi anaokulumuzda 6 bin 500 öğrencimiz eğitim öğretime başladı. Aynı şekilde köy ve beldelerimizde bulunan birleştirilmiş sınıf dahil olmak üzere 262 tane ilkokulumuzda 10 bin 778 eğitim öğretime başladı.

Köy ve beldelerimizde bulunan 74 ortaokulda da 8 bin 390 öğrencimiz eğitim öğretime başladı. 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime açamadığımız okullarımızda da uzaktan eğitime devam ediyoruz” diye konuştu.

Manisa genelinde 253 bin öğrencinin bulunduğunu kaydeden Dikici, bunların hepsinin 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime başlayamayacağını, kademeli olarak eğitime geçileceğini söyledi. Seyrek nüfusa sahip oldukları için köy ve beldelerdeki okullarda yüz yüze eğitimin başladığını ifade eden Dikici, buralarda öğrenci sayısının 15’i geçmediğini belirterek 1 Mart’tan itibaren ise öğrenci sayısına bağlı olarak bir sınıfın yarısının pazartesi ve Salı günleri, diğer kalanlarının ise Perşembe ve Cuma günleri yüz yüze eğitim alacağını vurguladı.

Dikici, dezenfektan konusunda sıkıntı olmadığını, bunları meslek liselerinde ürettiklerini belirterek, Manisa genelindeki okullara gönderildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde ülke genelinde olduğu gibi İlimizdeki okulların yüzde 98’i hazırlıklarını tamamlayarak belgelendirme başvurusu yaptı. 856 okula “Okulum Temiz” belgesi verildi.

Okulların belgeyi edinebilmesi için “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”nda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturuldu.

Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı.

Okullara ziyaretçi kabul edilmemesi başta olmak üzere veliler ve diğer ilgili taraflarca uyulması gereken konular, okulların web siteleri ve diğer iletişim araçları ile duyuruldu. İlgili tarafların uyması gereken kurallara ilişkin taahhütler alındı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER