Karayağcı Barajı Bereket Akıtacak
GÜNDEMDSİ Manisa'da yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, içme kullanma suyunu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Manisa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Manisa Gördes Karayağcı Barajı’ndaki çalışmaların 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ''2017 sonbaharında temelini attığımız Gördes Karayağcı Barajı’nı 2020 yılı sonunda sulaması ile birlikte tamamladık. Şu anda projede geçiçi kabul aşamasındayız. 2022 yılı yaz sulama sezonundan itibaren Karayağcı Barajı’ndan 2000 dekar araziye basınçlı borulu sistem ile su vermeyi planlıyoruz'' diye konuştu.
Kil Çekirdekli Toprak.
Karayağcı Barajı’nın temelden yüksekliğinin 32.3 metre olduğunu vurgulaya DSİ Genel Müdürü Yıldız Kaya ''Gördes Karayağcı Barajı’nın gövdesi kil çekirdekli toprak dolgu tipinde projelendirildi. Gövdesi için 170 bin m3’lük gövde dolgu yaptık. Barajda 1 milyon m3 su tutulabilecek. Karayağcı Barajı’nın hizmete girmesi ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 3 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir'' diye açıkladı.
İlginizi Çekebilir