© MANiSA TV 2020

Covid-19 Aşısı Saklanması İçin -86 C Ultra Derin Dondurucu Üretimini Yaptılar.

Üretilecek olan aşıların eksi 70 derecede saklanması zorunluluğu lojistik ve depolamayı gündeme getirdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bütün dünyayı tehdit etmeye devam ederken, aşı konusunda bilim insanları çalışmalarını sürdürüyor. Üretilecek olan aşıların eksi 70 derece saklanması zorunluluğu lojistik ve depolamayı gündeme getirdi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan Öztaş Demir Çelik, Covid-19 aşısı için soğuk zincir ve muhafaza hamlesi gerçekleştirdi.

Tamamen yerli ve milli marka olan COOLERMED eksi 86 Ultra Derin Dondurucuyu üretmenin mutluluğunu yaşadı. İnsanlık tarihi için önemli bir dönüm noktası olacak Covid-19 aşısının muhafaza edilmesini mümkün kılan COOLERMED LWF670 ile birçok noktada aşı istasyonları kurmak mümkün olacak.
COOLERMED markasıyla sağlık sektörüne yönelik soğutucular üretmeye başladıklarını kaydeden Öztaş Genel Müdürü Ersin Öztaş, “Yaşadığımız zorlu süreçte tüm dünyanın gündemi olan Covid-19 aşısının son aşamaya gelmiş olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

Hiçbir dış kaynağa gereksinim duymadan, tamamen yerli ve milli markamız olan COOLERMED eksi 86 Ultra Derin Dondurucu ile hayati önem taşıyan Covid-19 aşısının soğuk zincir dağıtımı ve muhafazasının mümkün olduğunu, sizlerle paylaşıyoruz. Sürekli gelişim ve büyüme vizyonu ile 1980 yılında Manisa’da faaliyetlerine başlayan Öztaş Demir Çelik İnşaat Metal Mamulleri Makina Ticaret Sanayi A.Ş. 2016 yılı itibari ile COOLERMED markasıyla sağlık sektörüne yönelik soğutucular üretmeye başladı” dedi.

Öztaş, söz konusu aşının soğuk zincir içinde üretilmesi ve canlı aşı olması nedeniyle böyle bir ihtiyaç ortaya çıktığını ve bu ürünü ürettiklerini açıkladı. Öztaş, “2019 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi teknoloji geliştirme merkezinde (Teknokent) AR-GE Laboratuvarlarında 14 kişilik inovasyon ekibi ile yerli ve milli ultra derin dondurucu ailesini yarattı. Bu ailenin en iddialı modellerinden biri de olan eksi 86 ultra derin donduruculardır. Tıpta kök hücre, tüp bebek uygulamaları, plazma ürünleri ve kan bankacılığı gibi alanlarda kullanılan eksi 86 ultra derin dondurucular, 2020 yıl sonu itibariyle numune üretim sürecini tamamlamıştır.

COOLERMED eksi 86 ultra derin dondurucuyu yılda 15 bin adet üretilebilecek kapasiteye sahiptir” diye konuştu.
İnsanlık tarihi için önemli bir dönüm noktası olacak Covid-19 aşısının muhafaza edilmesini mümkün kılan COOLERMED LWF670 ile birçok noktada aşı istasyonları kurmanın mümkün olacağını açıklayan Öztaş, “LWF 670, klasik soğutma sistemine göre çok daha verimli bir soğutma performansı sağlayan raftan soğutma sistemine sahiptir. Ürünler ısı transferi ile doğrudan raftan soğutulur. Dolap kapağının içinde bulunan ekstra kapaklar, dolap açıldığında sadece ihtiyaç duyulan rafın kapağının açılmasını, diğer rafların ısı kaybına uğramamasını sağlar.

Özel kapı kolu tasarımı ve çift conta sistemi sayesinde maksimum sızdırmazlık sağlayan ve opsiyonel olarak sunulan karbondioksit besleme ünitesi sayesinde herhangi bir enerji kesintisinde ürünlerin bir süre daha güvenli soğukluk derecesini muhafazasını sağlar, verileri 72 saat saklar. Eksi 86 ultra derin donduruculara wi-fi ile uzaktan erişim sağlanarak sıcaklık değişimleri takip edilir. Özel yazılımı sayesinde, verilere üzerindeki yazıcı ve mobil iletişim ile erişilebilir” diye konuştu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER